Voorstelling “In de Gloria” door theatergroep bint .

Vanwege de internationale dag van de palliatieve zorg hebben wij woensdag 11 oktober een mooie avond gehad in het Scagon theater.

In de Gloria is een intieme voorstelling over de dood. Het enige wat we zeker weten in het leven, is dat we doodgaan, en toch hebben we het er niet vaak over. Angst voor de dood is zelfs een van de meest voorkomende angsten. Wat zou het opleveren als we die angst onder ogen zouden komen? En waarom hebben we het eigenlijk liever niet over de dood?

In de Gloria is gemaakt op basis van gesprekken met ouderen en met mensen die in hun werk (dagelijks) met de dood te maken hebben. Aan de voorstelling werkte een groep 65+ ers mee die hun verhaal vertellen. In de Gloria is een solovoorstelling en bestaat uit een combinatie van spel, vertelling en film.

 

Lang zullen ze levensvragen

Na afloop van de voorstelling gaat het publiek in groepjes zelf aan de slag met de Lang zullen ze levensvragen. Dit zijn prikkelende, praktische en filosofische vragen over het leven en de dood.

Enkele reacties van mensen die de avond op een eerder moment hebben gezien.

In de gloria is absoluut een katalysator om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Toeschouwers worden deelnemers aan interessante gesprekken over de dood.

Sabina Timmermans, Stedelijk Museum Den Bosch

 

De dood hebben zij levend gemaakt door er doodgewoon over in gesprek te gaan! Geweldig!

Margriet en Jeanne, bestuur VPTZ, Den Bosch

 

Een laagdrempelige met humor doorspekte avond, waarin wij met elkaar het gesprek over de dood ”gewoon” konden voeren.

Annemieke Eveleens, coordinator Hospice Schagen

 

 

DSC07107 DSC07107
DSC07135 DSC07135
DSC07133 DSC07133
DSC07130 DSC07130
DSC07111 DSC07111
IMG_8115 IMG_8115