Berichtgeving over benefietavond Hospice Schagen

April 2018

Gisteren (24 april 2018) is Hospice Schagen onverwachts in het nieuws gekomen met een nieuwsbericht (https://www.schagenfm.nl/nw-28464-7-3687428/nieuws/geld_benefiet_hospice_verdwenen.html) op Schagen FM. In dit bericht schrijft Schagen FM over een deels verdwenen opbrengst van de Benefietavond (https://www.schagenfm.nl/nw-28464-7-3634943/nieuws/benefiet_voor_hospice_ruim_40000-.html?page=1), welke op 29 oktober 2016 in het toenmalige KDanz is gehouden ten bate van Hospice Schagen. Het bestuur van Hospice Schagen voelt zich door de incomplete berichtgeving genoodzaakt met een reactie te komen. 

 

Hospice Schagen betreurt dat na de Benefietavond is gebleken dat een deel van de behaalde omzet (€40.000,-) niet aanwezig bleek te zijn. Dhr. Wessel, medeorganisator van de Benefietavond, kon een bedrag van €6.000,- niet overhandigen aan Hospice Schagen. Geld dat door hardwerkende vrijwilligers en donaties van bedrijven en particulieren bij elkaar was gebracht. 

 

In navolging op de ontstane situatie heeft het bestuur van Hospice Schagen een betalingsregeling getroffen met dhr. Wessel met de afspraak dit bedrag in 2 jaar tijd alsnog over te maken naar Hospice Schagen. Op dit moment heeft dhr. Wessel €2.000,- overgemaakt en staat er dus nog €4.000,- open. Hospice Schagen vindt het belangrijk helderheid te verschaffen over deze bedragen naar belanghebbenden en geïnteresseerden, omdat hierover in de social media veel speculatie is ontstaan. 

 

Mochten er na het lezen van dit bericht vragen zijn, neem dan contact op met Niels Groeneweg, voorzitter van Hospice Schagen (voorzitter@hospiceschagen.nl).

 

Update:

Berichtgeving NHD 1 (https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/hospice-schagen-ongelukkig-met-gemist-geld-van-benefietavond)

Berichtgeving NHD 2 (https://www.noordhollandsdagblad.nl/schagen-eo/cb-band-zit-maag-met-benefietavond)

Benefietavond HS-2016 Benefietavond HS-2016