Levenseindeverhalen

April 2021

Hoe kun je van betekenis zijn voor mensen in de laatste levensfase en hoe kom je erachter wat patiënten en hun naasten werkelijk belangrijk vinden? Antwoorden op (onder meer) deze vragen kunnen nu gezocht worden op de website levenseindeverhalen.nl die op 19 juni j.l. werd gelanceerd. 

 

Op deze website staan verhalen en ervaringen van patiënten, naasten en vrijwilligers, die zichtbaar maken wat zij van wezenlijk belang vinden in de laatste levensfase. De verhalen kunnen een bron van inspiratie zijn voor een ieder die wil weten wat er werkelijk leeft, soms ook schuurt of niet altijd goed begrepen wordt.


De verhalenbank is een project van de Coalitie van Betekenis tot het Einde, waar VPTZ Nederland partner van is. De coalitie stimuleert dat mensen meer ruimte en aandacht geven aan de laatste fase van hun leven en hierover met elkaar in gesprek gaan. Andere samenwerkingspartners zijn: Agora, NPV, Humanistisch verbond Reliëf, KBO-PCOB, Vilans, en Noom. De organisaties ontwikkelen onder andere producten en projecten die ingezet kunnen worden als praten over de laatste levensfase (nog) lastig is. Het project ‘Schrijf een brief’ is daar een voorbeeld van. Meer daarover leest u in de papieren Antenne die binnenkort uitkomt.

Verhalen Verhalen